Paylaşmadan Gitme:
İçli Köfte (Dondurucu İçin ve En İnce Detayıyla Anlatım) Tarifi

İçli Köfte (Dondurucu İçin ve En İnce Detayıyla Anlatım)

sukran demir 2.333 Takipçi
  • 10-12 Kişilik
  • 1 saat Hazırlık, Pişirme yok

İçli Köfte (Dondurucu İçin ve En İnce Detayıyla Anlatım) Tarifi'nin Malzemeleri

İçi İçin:

İçli Köfte (Dondurucu İçin ve En İnce Detayıyla Anlatım) Tarifi'nin Yapılışı

Kızım ve oğlum yaptı bu köfteyi :) herkes tarafından, (kim tadarsa) çok beğenildiği için yazmaya karar verdim. Umarım sizlerinde beğenisini alır. Tarif uzun gelebilir, tüm ince ayrıntılarını yazdım çünkü :) Bu tarife uyarak yapmaya başlarsak harika bir içli köfte yeyeceğinizi bilmelisiniz. Sadece sabırla okumanızı öneririm. Belkide beklediğiniz ayrıntı bu tariftedir :)

  1. Önce küp küp kestiğimiz soğanı sıvı yağla biraz öldürüyoruz.
  2. Üzerine kıymayı koyup ezerek kıymayı pişiriyoruz.
  3. Kum gibi oluyor kıyma, üzerine tuz, nane ve karabiberi döküp karıştırıyoruz. (nanenin kokusu sıcak kıymayla karışınca miss gibi kokar :) bu da cevizin karışıma ekleme zamanının geldiğidir. )
  4. Karışıma son olarak iri dövülmüş cevizi de döküp altını kapatıyoruz (bu ayrıntı cevizin yumuşamaması için) köftenin içi hazır.
  5. Dışı için, bulguru, irmiği, tuzu, unu, yumurtayı (yani su hariç bütün malzemeleri) köfteyi yoğuracağımız kaba alarak kuru olarak karıştırıyoruz(yoğuracağımız kap biraz büyük olmalı ki rahatça yoğurabilelim) .
  6. Önce iki su bardağı suyu bulgurlu karışıma dökerek başlıyoruz yoğurmaya, (içme suyu kullandık).
  7. Daha sonra yoğurdukça, birer su bardağı su koyarak (azar azar her bardak sudan birer avuç birer avuç dökerek) yoğurmaya devam ediyoruz.
  8. Elimizin tabanıyla malzemeleri kaydıra kaydıra yoğuruyoruz. (yoğurma süresi yirmibeş dk. kalan zamanda da içi ile birleşme zamanıdır) Taa ki malzemeler bütünleşip hamur gibi kıvam alana kadar. (bu aşamada ne bulgur, ne de irmiğin olduğu anlaşılmaması gerekir yani macun gibi olmalıdır kıvamı, su miktarı, malzemelerin cinsine göre daha az veya daha fazla tüketilebilir. Bizdeki kullanılan su miktarını malzemelerde belirttim).
  9. Bu da tamam olunca, bir kase su alarak, elimizi suya bandırarak, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yuvarlatıp sonrada işaret parmağımızla(yani parmağımız kuruysa eğer, suya batırarak açıyoruz, kolay açılması için, her minik çanakcığı açarken elimizi ıslatırsak daha kolay açabiliriz) ortasından açmaya başlıyoruz.
  10. Ne kadar ince açarsak o kadar iyi olur köftelerimiz.
  11. İlk defa yapıyorsak ilk etapta olmuyor belki, (bazen de acemiler daha dikkat ettiğinden, çok daha güzel yapabiliyorlar bu işlemi :> ) bir kaç tane yapınca formülü anlaşılıyor zaten. (yırtıp delmemek kaydıyla) açılan minik çanakların içine kıyma harcından iki tatlı kaşığı koyup, çanakcıkların yanlarından kıymanın üzerine doğru kapatarak, içli köfteyi hazır duruma getirip bulgurlu dış bölümü, birleştirip yapıştırarak, yuvarlak şekli vermeliyiz.
  12. Burada dikkat edilecek konu köftelerin dışının hiçbir şekilde çatlak kalmamasıdır.
  13. Kıymalı içi koymadan, yaptığımız minik çanakcığı beğenmezsek elimizin içinde tekrar yuvarlatıp yeniden açabiliriz.
  14. İçini koyduğumuz takdirde herhangi bir çatlak görürsekte parmağımızı suya batırıp çatlak yere sürerek, çatlağın yapışmasını sağlayabiliriz.
  15. Bu işlemi dış ve iç harç bitene kadar devam ediyoruz.
  16. Hemen yenecekse kaynar suya köfteleri bırakarak pişmesini sağlıyoruz.
  17. Pişen köfteler suyun üzerine çıkar, çıkanları alıp servis tabağına koyarak sıcak servis ediyoruz.
  18. Servis ederken üzerine sıcak tereyağı gezdiriyoruz. (bu durum herkes tabağına köfteleri alıp, içini açınca da süper oluyor)
  19. Dondurucuya koyacaksak eğer fotoğrafta görüldüğü gibi köfteleri tamamlayıp, bir tepsinin içine, buzdolabı poşetini açarak yayıyoruz. (streç film değil, streç film ince olduğundan köfteler donarken köftelere yapışabiliyor)üzerine köfteleri dizip, onun üzerine yine bir kat daha buzdolabı poşeti açarak, tekrar köfteleri diziyoruz.
  20. Köfteler bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  21. Tekrar üzerini kapatıp dondurucuya koyup donduruyoruz köfteleri.
  22. Ertesi gün donan köfteleri buzdolabı poşetine koyarak (yer tutmaması için poşete koyuyoruz tepsiyle de kalabilir) tekrar dondurucuya koyup ne zaman ihtiyacımız oldu o zaman çıkarıp (buzunun açılmasını beklemeden) kaynar suya koyup, pişen yine suyun üzerine çıkacaktır, suyun üzerine çıkanları alıp, sıcakken servisliyoruz, tabiki tereyağı dökerek.
  23. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş

Ben de Yaptım

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir