Paylaşmadan Gitme:
Fransız Beze Tarifi

Fransız Beze

@pastaborektarifleri_ 1.007 Takipçi
  • 12-14 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme

Fransız Beze Tarifi'nin Malzemeleri

Fransız Beze Tarifi'nin Yapılışı

Pudra şekerini ve yumurta aklarını çırpma kabına alıyoruz. Yumurta aklarına hiç bir surette yumurta sarısı karışmaması gerektiği için akları ayrı bir kasede ayıralım sonrasında çırpma kabına ekleyelim. Tuzu ve limon suyunu da ekleyerek hacmi kendi boyutunun 7 -8 katına çıkana kadar; adeta kalın bir maraş dondurması gibi görünene kadar çırpıyoruz. Set üstü mutfak şefleri için max ayarda 5- 10 dk arası çırpma işlemi yeterli oluyor. Normal el mikserleri için 15 dk. Renklendirme yapmak isterseniz bu aşamada renk tonunu ayarlayarak ucu kesik bİr sıkma torbasına alabilirsiniz yada ucuna sıkma duyu takabilirsiniz. Artık çoğu alışveriş merkezinde, pasta malzemeleri satan dükkanlarda, mahalle pazarlarının plastik kap kacak satan yerlerde ve hatta milyoncularda bile krema pompaları çok çok makul fiyatlarda satılıyor. Yağlı kağıt serili tepsiye belirli aralıklarla sıkarak 100 derecede yaklaşık bir saat kadar fanlı fırında kurutuyoruz. Bezenin dışı tamamen kurumuş olmalıdır. Bezenin kurumasını kontrol etmek için ilk aşama göz testidir. Tepsinin kenarından bir bezeyi alıp kaldırırsınız yerinde yağlı kağıda iz yapıyorsa olmamış demektir; daha fazla kurutma yapmak gerekir. Bu etaptan geçen bezeyi alır bir güzel ıssırırsınız dışı kabuk gibi çatlar; içindede bir nohut büyüklüğünde sakızımsı yapışkan bir doku var ise tamamdır kral sizsiniz başardınız demektir artık havanızı atabilirsiniz. Ellerinize sağlık afiyet olsun.
Beze Yapımının Püf Noktaları; 1. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı ki çırpma işlemi sırasında şeker daha güzel eriyip hacimlenmesi kolaylaşsın.
2. Pudra şekeri kutularda sıkışıp nemlenebiliyor bu nedenle eklemeden önce bir kap içerisine şekerleri elerseniz daha başarılı olursunuz pütürcük kalmaz.
3. Set üstü mikseri olmayan ev hanımları eksik mi kalırlar tabi ki hayır aktalarda krem tartar satılır bu kremaların kıvam almasını sağlayan beyaz bir tozdur. Karbonata benzer fiyatı makuldur. Bundan bir çay kaşığı eklerlerse krema daha kolay kalınlaşır.
4. Bir nokta kadar bile yumurta sarısının proteini aka bulaşır ise istediğimiz yoğunlukta kabarmaz, köpüklenir ve sulanır.
5. Gıda boyası kullanırken bu tarz merenglerin kıvamını durulaştırmamak adına toz gıda boyası tavsiyemdir. Likit gıda boyaları akışkan olduğu için kıvamı bozar. Jel gıda boyaları da güçlü olmadığı için maliyeti arttırır.
6. En önemlisi 100 dereceyi geçmeyelim kurutma yaparken. Bezeler beyaz renkte kalmalıdır eger minicik bir sararma dahi olursa çok pişirme yapmış olursunuz.
Not: Ben ısrarla 100 derece derken bana msj atıp ta bezeleri yaktım olmadı diyen ablalarım; NEDEN YAKTINIZ kaç derecede pişirdiniz diye sorunca– benim fırınım az ısı veriyordu diye 150 de kuruttum derler ise çok üzülürüm destan gibi yazıp yine de emeklerim boşa gitti demektir. Bu örnek diğer beze tarifimde gerçekten yaşanmıştır.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş

Ben de Yaptım

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir