Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?

Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır? Tarifi

Bulaşık Makinesi Su Alıyor!

Mutfakta hijyeni sağlamak için kullanılan pratik yardımcı: Bulaşık makinesi! Bulaşık makinesi, kirli bulaşıkların kısa sürede, su tasarrufu yaparak yıkanıp temizlenmesine yardımcı olan bir elektrikli ev aletidir. Bulaşık makinesinde oluşan herhangi bir arıza, bulaşıkların kirli kalmasına ve mutfakta kötü koku oluşmasına neden olur. Pek çok kişinin yaşadığı bulaşık makinesinin su almama sorununa, Nefis Yemek Tarifleri editör ekibi olarak bu yazımızda değindik.

Bulaşık makinesinin su almamasına neden olan çeşitli durumlar vardır. İçeriğimizi inceledikten sonra, yaşadığınız sorunu daha kolay çözebilirsiniz. Bulaşık makinesinin yeniden su almaya başlaması ve bulaşıkları temiz yıkamaya devam etmesi için, size sunduğumuz bu bilgiler yol gösterebilir.

Şimdi, bulaşık makinesi neden su almıyor ve arıza durumunda ne yapılmalı gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarına mercek tutalım!

Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?-11735222-060640

Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?

Bulaşık makinesinin parçalarında oluşan teknik bir arıza, su almama sorununu meydana getirir. Bu durum ise çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Bulaşık makinesinin su almama nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

Su Giriş Valfi Bozulmuş Olabilir

Bulaşık makinesi su almıyorsa, nedenlerinden biri de su giriş valfinin bozulmuş olmasıdır. Bulaşık makinesine su sağlayan ana bileşen su giriş valfi parçasıdır. Bu parça, makinenin doğru çalışmasını sağlar. Valf, tıkalı, hasar görmüş veya elektriksel bir arızaya maruz kalmışsa suyu almaz ve makinenin çalışmamasına neden olur. Valfin kontrol edilip duruma göre yenilenmesi gereklidir. Örneğin, Arçelik bulaşık makinesi su almıyor ise su giriş valfini kontrol edebilirsiniz.

Makine Musluğu Tıkanmış Olabilir

Bulaşık makinesine su sağlayan parçalardan bir diğeri de musluktur. Eğer muslukta tıkanma ya da kireçlenme meydana gelmişse, cihaz çalışma durumunda su almaz ve programa devam edemez. Suyun bulaşık makinesine geçişi engelleneceği için cihaza zarar verir.

Bu gibi durumlarda, musluğun kontrol edilmesi, var olan kireçlerin temizlenmesi önerilir. Bulaşık makinesi çok eskimişse bu parçanın yenilenmesi etkili sonuçlar verebilir. Örneğin, Beko bulaşık makinesi su almıyor ise, makine musluğunun temiz olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Emniyet Sivici Yıpranmış Olabilir

Bazı bulaşık makinesi modellerinde emniyet sivici (şalter) adıyla bilinen önemli bir parça bulunur. Bu parça bozulmuş ya da yanmışsa, makineye su geçişi sağlanmaz. Teknik servis personellerinin kontrol etmesi gereken bir parçadır. Profilo bulaşık makinesi su almıyor ise bu sorunu anlamak için teknik destek hizmeti alabilirsiniz.

Pervane Bozulmuş veya Tıkanmış Olabilir

Program başladığında makine içine su dağıtan pervanenin tıkanması, makinenin su almasını engeller. Eğer uzun süredir pervane temizliği yapılmıyorsa, bu durum daha kolay yaşanabilir. Bulaşık makinesi su almıyorsa, pervanelerin çıkarılıp kontrol edilmesi gerekmektedir. Birkaç tıkanıklık suyun eşit şekilde dağılmasını önler.

Arka Hortum Sıkışmış Olabilir

Bulaşık makinesinin arkasında, su hortumu vardır. Bu hortum duvar ile makine arasına sıkışmışsa suyun geçişi zorlaşır. Hortumun esnek ve rahat bir konumda durması, suyun aktarılması için önemlidir. Örneğin, Samsung bulaşık makinesi su almıyor ise, hortum kontrolü yaparak arızayı tespit edebilirsiniz.

Kapak Tam Kapanmıyor Olabilir

Bulaşık makinesinin kapağındaki mandal veya conta bozulmuş ise, programa geçiş için su aktarımı başlamaz. Makine kendini korumaya alır ve kontrol edilmesi gerekir. Kapaklar tam kapanmıyorsa, cihaz da çalışmaz. Bu durumu anlamak için kapağın contalarını kontrol etmek ve programı yeniden başlatmak gerekir. Eğer Altus bulaşık makinesi su almıyor ise kapakların güvenli şekilde kapatılmış olduğuna emin olmalısınız. Kapaklar kapanmışsa, yeniden çalıştırmayı deneyin.

Çocuk Kilidi Etkinleşmiş Olabilir

Pek çok bulaşık makinesinde çocuk kilidi vardır. Kilitler, çocukların tuşlara basması durumunda çalışmasını önler. Eğer çocuk kilidi etkin ise, makinenin su alması ve çalışması gerçekleşmez. Cihazın kilit sistemine uygun kontroller sağlandıktan sonra yeniden çalıştırma denenmelidir. Kilit devre dışı olduğunda yine su almıyorsa, diğer nedenlere odaklanmanız önerilir.

Su Vanası Kapalı Olabilir

Taşınma ya da tadilat durumunda, bulaşık makinesine su veren vana güvenlik için kapanmış olabilir. Cihaza su sağlayan ana vana kapalıysa, makine içine su aktarımı gerçekleşmez. Bu durumu anlamak için mutfaktaki ana vanaları ve cihaza su aktaran vanayı kontrol etmek gerekir. Siemens bulaşık makinesi su almıyor ise, su vanasını ve diğer parçaları gözden geçirebilirsiniz.

Yanlış Deterjan Kullanılmış Olabilir

Bulaşık makinesi modeline göre önerilen yıkama tabletleri vardır. Eğer evinizdeki bulaşık makinesine uygun olmayan bir yıkama tableti kullanıyorsanız, parçaların kısa sürede tıkanmasına neden olabilirsiniz. Parçalar, yanlış deterjan kullanımından dolayı tıkandığında yıkama için gerekli suyu veremez. Bu nedenle, firmaların önerdiği deterjan ve tabletleri kullanmayı deneyebilirsiniz.

Su Basıncı Düşük Olabilir

Bulaşık makinesine yeterli seviyede su gitmesi için, su basıncının yüksek olması gerekir. Uzun süreli su kesintisi yaşadıysanız, basıncın dengelenmesi için beklemelisiniz. Eğer su kesintisi yaşamadan cihazın su almadığını düşünüyorsanız, musluğu açarak basıncı kontrol etmelisiniz. Bulaşık makinesine su veren musluğun, 1 dakika içinde ortalama 10 litre su vermesi beklenir. Daha az su akışı gözlemliyorsanız, makinenin su almama nedenini tespit etmiş olabilirsiniz.

Bulaşık Makinem Su Almıyorsa Ne Yapmalıyım?

Bulaşık makineniz su almıyorsa, öncelikle neden su almadığını anlamak için cihaz üzerinde gerekli incelemeleri yapın. Bunun için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Muslukları kontrol ederek su akışını izleyin.
  • Hortum ve filtre kontrolünü yaparak tıkanma, kirlenme çıkma durumlarını tespit edin.
  • Şebeke hortumunda herhangi bir arıza ve kırılma varsa, suyun akışı engellenecektir bu nedenle hortumları temizleyerek düzeltin.
  • Ayrıca, makine içindeki pervanelerin temiz olduğunu kontrol edin.
  • Bulaşık makinesine verilecek suyun ideal basınçta olduğuna emin olun.

Bulaşık Makinesi Su Almıyor Ses Çıkarıyorsa Ne Yapılmalı?

Bulaşık makinesini kullanmak istediğinizde, her zamanki gibi hazırlığı yaparak çalıştırma düğmesine basarsınız. Düğmeye bastıktan sonra, suyun gelmediğini; ancak çalışma sesinin geldiğini duyuyorsanız, cihaza zarar vermemek için programı durdurmalısınız. Yaşanan bu arıza, su akışında ve borularında bir arıza olduğunu ifade eder. Bulaşık makinesinin susuz çalışması ise, cihazın tüm parçalarına zarar verebilir.

Peki bulaşık makinesi su almıyor ses çıkarıyor ise ne yapılmalı? Böyle bir durumla karşılaştığınızda, izlemeniz gereken çözüm yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Programı kapatın ve kapağın açılması için bekleyin.
  • Cihazı fişten çekerek arkadaki parçaları, hortumları ve vanayı kontrol edin.
  • Makinenin pervanelerini tek tek incelerek tıkanıklığın olup olmadığını inceleyin.
  • Musluk basıncını kontrol ederek suyun akışını izleyin.
  • Eğer 1 dakika içinde 1 kova su doldurmuyorsa, vananın temizlenmesini ve basıncın yükselmesini sağlayın.
  • Bu önerilere ek olarak, makinenin filtrelerini çıkarıp temizleyin.
  • Gerekli temizlik ve kontrolleri sağladıktan sonra, bulaşık makinesini yeniden çalıştırın.
  • Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa, en yakın yetkili servise yaşadığınız durumu anlatıp teknik servis desteği alabilirsiniz.
Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?-11735222-060615

Bulaşık Makinesi Su Almıyor Yıkamaya Geçmiyor

Bulaşık makinesinin yıkama aşamasına geçmesi için, belirli bir seviyede suyu pompalaması gerekir. Eğer cihaz suyu istenen şekilde pompalamıyorsa, yıkamaya geçmez. Peki, bulaşık makinesi su almıyor yıkamaya geçmiyor ise ne yapmak gerekir? Sorunun nedenlerini cihaz üzerinde kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Bunun nedeni ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Su giriş valfi tıkamışsa, su transferi gerçekleşmez böylece yıkama modu başlamaz.
  • Bulaşık makinesinin su vanası kapalıysa, su almaz ve yıkama başlamaz.
  • Zaman içinde kirlenen filtre, su akışına izin vermediği için yıkama programına geçilmez.
  • Su kesintisinden sonra su basıncı düşmüşse, bulaşık makinesi su almaz ve bulaşıklar yıkanamaz.
  • Bulaşık makinesinin arkasındaki hortum sıkışmış, çıkmış ya da tıkanmışsa bulaşık makinesine su girişi sağlanmaz.
  • Bulaşık makinesinin su almaması, kapakların bozuk olmasından dolayı yaşanabilir.
  • Emniyet şalterinde oluşan teknik bir arıza, cihazın içine su verilmesini önleyebilir.

Yukarıda belirtilen nedenlerden herhangi birini fark ettiğinizde, cihazı kapatarak parçaların kontrolünü sağlamalısınız. Çözüm bulamadığınız arızalar için teknik servis desteği almanız önerilir.

Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?-11735222-060640

Bulaşık Makinesi Su Almama Sorunu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bosch Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Arızası Nedir?

Kullandığınız Bosch bulaşık makinesi su almıyor ise, hortumları kontrol etmelisiniz. Eğer bükülme, çıkma ya da eğilme varsa hortumu düzeltip yuvalarına güvenli şekilde yerleştirmelisiniz. Hortumla ilgili bir problem yoksa, muslukları ve kapakları kontrol edebilirsiniz. Anlaşılamayan sorunlar için Bosch yetkili servisten destek alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Neden Suyu Gitmiyor?

Bulaşık makinesi, yıkama sürecinde kirli suyu atık borusundan dışarı atar. Eğer kirli suyun gitmediğini fark ederseniz, tahliye borusunu kontrol etmelisiniz. Bu arıza, yıkama programının ilk dakikalarında oluşabilir ve cihazın ekranında hata kodu verebilir. Filtrede veya pompada artık yemek, kir ve parçalar tıkanırsa kirli suyun tahliye edilmesi güçleşebilir.

Bulaşık Makinesi Su Pompası Neden Bozulur?

Bulaşık makinesinin su pompası arızalandığında, makine yüksek performansla çalışamaz ve hijyende düşüş yaşanır. Bu arıza da eşyaların kirli görünmesine ve yıpranmasına neden olur.

Peki, bulaşık makinesi su pompası neden bozulur? Bu sorunun yanıtları şu şekilde sıralanabilir:

  • Voltaj sebebiyle pompa ve diğer parçalar yanabilir, bu durum da pompanın aniden bozulmasına neden olur.
  • Uzun süre kullanılan bulaşık makinelerinde, pompa yıpranabilir, yıpranan pompa daha kolay bozulur.
  • Pompa içinde biriken yoğun kireç bulaşık makinesi pompasının işlevini kaybetmesine neden olabilir.
  • Elektrik gerilimi çok düşükse, pompa tam anlamıyla çalışmaz ve kısa sürede bozulabilir.
  • Pompa içine cam ya da plastik parça kaçmışsa, bozulma sorunu yaşanabilir.

Bulaşık Makinesi Su Olmadan Çalışır mı?

Kirli bulaşıkları yıkamak için üretilen bulaşık makinesi, çalışmak için belirli bir seviyede suya ihtiyaç duymaktadır. Bu cihazların çalışması için gerekli olan su, makineye uygun hortum ve musluklarla aktarılır. Su girişi ve su devir daimini sağlayan su sistemi sayesinde, kirli bulaşıklar, kısa sürede temiz ve hijyenik şekilde yıkanmaktadır. Cihazın içindeki sayaçlar, suyu algılar ve yıkama modunu çalıştırır. Bu nedenle bulaşık makinesi, su olmadan çalışmaz.

En İyi Bulaşık Makinesi Marka ve Modelleri

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? 8 Kesin Çözüm

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir? 2 Kolay Çözüm

Buzdolabı Neden Soğutmaz? Arıza Nedenleri, Ne Yapılmalı?

Mikrodalga Fırın Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Nasıl Çalışır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Vişne Suyu Nasıl Yapılır?

Vişne Suyu Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kayısı Suyu Nasıl Yapılır?

Kayısı Suyu Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Su Böreği Nasıl Yapılır?

Su Böreği Nasıl Yapılır?

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Bulaşık Makinasında Kornişon Turşu Tarifi

Bulaşık Makinasında Kornişon Turşu

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Bulaşık Makinesinde Turşu (Videolu) Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu (Videolu)

1-2 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Buzlu Kahve (Makinesi Olmayanlar İçin) Tarifi

Buzlu Kahve (Makinesi Olmayanlar İçin)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavada Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır?

Tavada Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır?

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Protein Tozunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Protein Tozunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Protein Tozu Neye İyi Gelir? Protein tozu, kas protein sentezini uyararak kas kütlesinin artmasına ve…

Düdüklü Tencere Neden Patlar? Nasıl Önlenir? Patlarsa Ne Yapılır? Tarifi
Düdüklü Tencere Neden Patlar? Nasıl Önlenir? Patlarsa Ne Yapılır?

Düdüklü Tencere Patlaması Korkularına Son! Leziz yemekler yapmayı kolaylaştıran mutfak gereçleri arasında yer alan düdüklü…

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor: Nedenleri, Ne Yapılır? Tarifi
Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor! Kirli bulaşıklar için pratik ve etkili hijyen sağlayan bulaşık makinesi, mutfakların…

Fırın Kullanımı: Isı, Program Ayarlama, Tepsi Konumu Tarifi
Fırın Kullanımı: Isı, Program Ayarlama, Tepsi Konumu

Nefis Tarifler İçin Fırın Nasıl Kullanılır? Yemek yaparken çoğunlukla odak noktamız tarif ve malzemelerin ölçüsü…

Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır? Tarifi
Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?

Bulaşık Makinesi Su Alıyor! Mutfakta hijyeni sağlamak için kullanılan pratik yardımcı: Bulaşık makinesi! Bulaşık makinesi,…

Protein Tozu Kilo Aldırır Mı? Zayıflatır Mı? Kalori ve Besin Değerleri Tarifi
Protein Tozu Kilo Aldırır Mı? Zayıflatır Mı? Kalori ve Besin Değerleri

Protein Tozu Kilo Alma veya Vermede Etkili Midir? İnsan vücudunun sağlıklı işleyişini sürdürebilmesi için günlük…

2024 Haziran Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Haziran Ayının 30 Popüler Tarifi

Haziran ayının son günlerinde ayın en popüler tarifleri enfes listesi ile karşınızdayız! Güzel bir yaza…

Protein Tozunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Protein Tozunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Protein Tozu Neye İyi Gelir? Protein tozu, kas protein sentezini uyararak kas kütlesinin artmasına ve…

Düdüklü Tencere Neden Patlar? Nasıl Önlenir? Patlarsa Ne Yapılır? Tarifi
Düdüklü Tencere Neden Patlar? Nasıl Önlenir? Patlarsa Ne Yapılır?

Düdüklü Tencere Patlaması Korkularına Son! Leziz yemekler yapmayı kolaylaştıran mutfak gereçleri arasında yer alan düdüklü…

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor: Nedenleri, Ne Yapılır? Tarifi
Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor! Kirli bulaşıklar için pratik ve etkili hijyen sağlayan bulaşık makinesi, mutfakların…

Fırın Kullanımı: Isı, Program Ayarlama, Tepsi Konumu Tarifi
Fırın Kullanımı: Isı, Program Ayarlama, Tepsi Konumu

Nefis Tarifler İçin Fırın Nasıl Kullanılır? Yemek yaparken çoğunlukla odak noktamız tarif ve malzemelerin ölçüsü…

Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır? Tarifi
Bulaşık Makinesi Su Almıyor: Nedenleri, Ne Yapılır?

Bulaşık Makinesi Su Alıyor! Mutfakta hijyeni sağlamak için kullanılan pratik yardımcı: Bulaşık makinesi! Bulaşık makinesi,…

Protein Tozu Kilo Aldırır Mı? Zayıflatır Mı? Kalori ve Besin Değerleri Tarifi
Protein Tozu Kilo Aldırır Mı? Zayıflatır Mı? Kalori ve Besin Değerleri

Protein Tozu Kilo Alma veya Vermede Etkili Midir? İnsan vücudunun sağlıklı işleyişini sürdürebilmesi için günlük…

Protein Tozu Zararlı Mı? Yan Etkileri Nelerdir? Tarifi
Protein Tozu Zararlı Mı? Yan Etkileri Nelerdir?

Protein Tozu Zararları: Nelere Dikkat Edilmeli? Protein, vücut fonksiyonlarının normal değerlerde işlemesi için gerekli olan…

Buzdolabı Neden Soğutmaz? Arıza Nedenleri, Ne Yapılmalı? Tarifi
Buzdolabı Neden Soğutmaz? Arıza Nedenleri, Ne Yapılmalı?

Buzdolabı Soğutmuyor: Arıza Nedenleri Mutfakların vazgeçilmez beyaz eşyası olan buzdolabı, bazı durumlarda soğutma problemi oluşturabilir.…

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir? Tarifi
Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çeşitlerine Göre Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir? Kahve sevenler için pratik ve işlevsel bir ürün olan…

En İyi Protein Tozu Önerileri, Hangi Protein Tozunu Almalıyım? Tarifi
En İyi Protein Tozu Önerileri, Hangi Protein Tozunu Almalıyım?

En İyi Protein Tozu Markaları ve Ürün Özellikleri Protein tozu, yüksek protein içeriğine sahip olan…

Semaver Nasıl Yakılır, Temizlenir? Semaverde Çay Nasıl Demlenir? Tarifi
Semaver Nasıl Yakılır, Temizlenir? Semaverde Çay Nasıl Demlenir?

Semaver Yakma & Çay Demleme Tüyoları Çay içmeyi seven bir toplum olarak biz Türkler için…

Tarifler Geri
Videolar Geri